Kosten hellenddak isolatie

De winterperiode is weer aangebroken. Dat wil zeggen dat mensen weer meer binnenshuis zitten en hun thermostaat omhoog draaien om het binnenshuis comfortabel warm te krijgen. Deze periode is het moment waarop je energierekening omhoog schiet. Je gasverbruik is in deze periode een stuk hoger dan in de andere maanden van het jaar. Het frustrerende is dat je wel voor niets lijkt te stoken. De warmte die jij opwekt verdwijnt weer net zo hard je huis uit. We zullen je uitleggen hoe dit komt en vooral ook wat je er tegen kan doen.

Inhoud

Hoeveel kost hellenddak isolatie

De meeste woningen in ons land zijn gebouwd in een traditionele bouwstijl. Eén van de meest voorkomende bouwstijlen is de woning met een hellend dak. Zo’n hellend dak was ooit ontworpen met de gedachte dat de opgewekte warmte uit jouw huis naar boven zou stijgen en daar zou gaan circuleren. In de realiteit werkt dit helaas anders. De warmte komt van onderaf en trekt naar boven. Daar verdwijnt de kou echter door je dak heen omdat het niet is geïsoleerd. Tegenwoordig is de technologie een stuk verbeterd. We weten perfect hoe we een huis moeten isoleren om zodoende de warmte binnenshuis te houden. Het gevolg is dat we veel minder hoeven te stoken. Je bespaart in een jaar van 30 tot wel 70 procent op je totale gasrekening. Dit alles is een reden te meer om je woning te gaan isoleren. Veel woningbezitters weten wel dat ze hun woning moeten isoleren. De reden waarom ze het niet doen is de hoeveelheid werk en rommel die komt kijken bij een dakisolatie. De klus wordt maar weer een jaar vooruitgeschoven waardoor ze weer een jaar teveel verstoken en het milieu onnodig belasten.
Wij hebben voor je uitgezocht hoeveel het nou kost om een hellenddak te isoleren. Daarbij keken we naar de meest voorkomende maat voor een dak. Ook keken we naar de twee methodes die je kan gebruiken om een hellend dak te isoleren. We hebben die beide methodes, inclusief de besparing die ze jou opleveren, op een rijtje gezet.

Welke isolatie methode is er gebruikt Welke investering is er bij benadering gedaan Hoeveel m3 gas wordt er bespaard per jaar door deze methode van isolatie Wat is de waarde van deze hoeveelheid gas per jaar Wat is de periode om de investering terug te verdienen
Isolatiemethode van binnenuit 2050 euro 600 m3 gas 400 euro 5 jaar
Isolatiemethode van buitenaf 4050 euro 400 m3 gas 600 euro 7 jaar

 

  • Als je handig bent. Isolatie van binnenuit is een klus die je eventueel nog wel zelf zou kunnen doen. Houd er dan wel rekening mee dat je een hoop rommel krijgt binnenshuis en dat glasvezel mat voor los stuivende glasvezels zal zorgen. Je moet dus goed beschermende kleding en een mondkapje dragen als je dit aanbrengt. Bovendien moet je zorgen voor een afzuiginstallatie terwijl je jouw hellend dak isoleert.
  • Als je alles liever uit handen geeft. Wil jij graag besparen op je gasrekening maar heb je geen zin om zelf met isolatiematten aan het werk te gaan; in dat geval geef je de hele klus uit handen aan het isolatiebedrijf. Zij gaan voor jou aan het werk en kunnen desgewenst je zolder gelijk mooi afwerken met gipsplaat.

Hoe is de prijs van hellenddak isolatie opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor hellend dak isolatie bepaal je zelf door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je jouw dak gaat isoleren. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Ga je van binnenuit isoleren. Deze methode kies je als je weinig rompslomp wil. De isolatiemethode is heel snel klaar. Daarnaast wordt je zolder ook weer netjes afgewerkt waardoor je de zolder gelijk voor woondoeleinden zou kunnen gebruiken. Isolatie van binnenuit is goedkoper en hij verdient zich dan ook sneller weer terug.
  • Keuze 2: Ga je van buitenaf isoleren. Als je het niet erg vindt dat jouw hele dakbedekking er vanaf moet kan je kiezen om je woning van buitenaf te isoleren. Het is een klus die veel bewerkelijker is. Je bespaart echter veel meer gas met deze isolatiemethode dan met de isolatiemethode van binnenuit. Deze isolatiemethode wordt vaak toegepast bij oudere woningen waarbij de dakbedekking sowieso moest worden vervangen omdat deze aan het eind van zijn levensduur is.
  • Keuze 3: Laat je gelijktijdig andere isolatiemethodes toepassen. Er zijn meerdere isolatiemethodes die je kan toepassen in je huis. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld dubbel isolatieglas te laten plaatsen of om gevelisolatie te laten toepassen. Het isolatiebedrijf inhuren voor meerdere klussen levert je een extra subsidie bij de overheid op. Daarnaast ga je in één keer ruim de helft minder betalen per maand aan het energiebedrijf.

Praktische besparingstips

  • Claim je subsidies. Isolatiemaatregelen zijn goed voor subsidie door de overheid. Deze subsidies zorgen ervoor dat jij minder hoeft te betalen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van hellenddak isolatie door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Wat kost dakisolatie precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.